Free Trial

Safari Books Online is a digital library providing on-demand subscription access to thousands of learning resources.

  • Create BookmarkCreate Bookmark
  • Create Note or TagCreate Note or Tag
  • PrintPrint
Share this Page URL
Help

Section A.9. Chapter 9

A.9. Chapter 9

  1. An iSQL*Plus substitution variable is preceded by what character(s) in a script?

    Answer: An iSQL*Plus substitution variable is preceded by either one or two ampersands (& or &&).

  2. Identify the two iSQL*Plus commands that define the header and footer for a report.

    Answer: The TTITLE and BTITLE commands define the header and footer for an iSQL*Plus report.

  3. On which iSQL*Plus web page can you adjust the size of the iSQL*Plus window where you enter your iSQL*Plus commands or SQL statements?

    Answer: The size of the iSQL*Plus Workspace window can be adjusted on the Interface Configuration page.

  4. Write an iSQL*Plus footer command to display the text Page 22, right-justified on the line.

    Answer: This iSQL*Plus command will display the text Page 22, right-justified on the footer line of the report:

    btitle right 'Page 22'

  5. Sums and averages can be displayed on an iSQL*Plus report using which iSQL*Plus command?

    Answer: Sums and averages can be displayed on an iSQL*Plus report by using the COMPUTE iSQL*Plus command.

  6. Write a single iSQL*Plus COLUMN command to format the Salary column with a total of six digits, four to the left of the decimal point and two to the right. In the same COLUMN command, define the header to be Monthly Salary, with the words appearing on different lines in the column header.

    Answer: The following iSQL*Plus command will format the Salary column with six digits, four to the left of the decimal point and two to the right. In addition, the header will be defined as Monthly Salary, with the words appearing on different lines in the column header:

    column Salary format 9999.99 heading 'Monthly|Salary'

  7. Which iSQL*Plus command controls the row count display after a SELECT statement is executed?

    Answer: The FEEDBACK command controls the row count display after a SELECT statement is executed. By default, the row count from a query is displayed if there are six or more rows in the query output.

  8. Which iSQL*Plus command controls how duplicate column values are displayed on a report?

    Answer: The BREAK command will suppress duplicate values in a report for a specified column.

  9. The iSQL*Plus BREAK command is almost always specified in conjunction with what SQL SELECT statement clause?

    Answer: The BREAK command is almost always specified on a column that is in the ORDER BY clause of a SQL SELECT statement.

  10. In both the TTITLE and BTITLE commands, what option must be used to specify more than one line in the header or footer?

    Answer: The SKIP option must be used in a BTITLE or TTITLE command to specify more than one line in the header or footer.


  

You are currently reading a PREVIEW of this book.

                                                                                                                    

Get instant access to over $1 million worth of books and videos.

  

Start a Free 10-Day Trial


  
  • Safari Books Online
  • Create BookmarkCreate Bookmark
  • Create Note or TagCreate Note or Tag
  • PrintPrint